Fie că vrei să atingi performanțe în plan personal sau cel profesional, ai nevoie de un plan bine pus la punct, iar asta înseamnă să te pregătești și pentru evenimentele neprevăzute care pot schimba oricând regulile jocului. Însă, se poate întâmpla ca în viața de zi cu zi să produci accidental daune terțelor persoane. În astfel de situații, vei fi responsabil și de despăgubirea părților implicate. Altfel spus, va trebui să respecți răspunderea civilă, conform legislației în vigoare.
Pentru astfel de situații este recomandat să investești într-o asigurare de răspundere civilă potrivită pentru activitatea ta. Pe cât de util este acest tip de poliță, pe atât de complicat poate părea alegerea ei, iar pentru asta, venim în ajutorul tău cu un ghid complet pentru acest subiect. Află ce este o asigurare de răspundere civilă, ce tipuri există pe piață, ce acoperă acestea și cât costă fiecare.
Ce este răspunderea civilă?
Niciun domeniu de activitate nu este ferit de riscuri și oricât de precaut și organizat îți gestionezi afacerea sau viața, poți să ajungi în situația de a provoca daune materiale sau vătămări corporale care atrag după sine despăgubiri și acțiuni legale costisitoare. Răspunderea civilă reprezintă obligația legală de a compensa daunele cauzate unei terțe părți, fie prin fapte ilicite, fie prin neîndeplinirea unei obligații contractuale. Aceasta este reglementată în România prin Codul Civil.
Există două categorii juridice de răspundere civilă, care diferă prin tipurile de riscuri pe care le acoperă:
- Răspunderea civilă delictuală, reglementată prin articolele 1357-1359 din Codul Civil, se referă la obligația de a repara prejudicii cauzate de fapte ilicite, cum ar fi accidentele în circulație sau distrugerea bunurilor.
- Răspunderea civilă contractuală, reglementată prin articolul 1949 din Codul Civil, acoperă nerespectarea unor obligații asumate contractual, fie din cauza neexecutării sau a executării necorespunzătoare.
Pe lângă cele două categorii generale, există și tipuri mai restrânse de răspundere civilă, de la cea generală, la răspunderea civilă profesională sau a proprietarilor și a chiriașilor. Fiecare din acestea vine cu asigurări de răspundere civilă dedicate.
Ce este asigurarea de răspundere civilă?
Asigurarea de răspundere civilă este o poliță care ajută asiguratul să-și îndeplinească obligația legală de a compensa daunele cauzate unei terțe părți, în diferite scenarii unde acesta are răspundere civilă. Aceasta acoperă cheltuielile legate de despăgubiri pentru incidentele acoperite de poliță, ajutându-te atât în anumite situații personale, cât și la la gestionarea riscurilor în afaceri.
Asigurările de răspundere civilă pentru persoane juridice includ polițe precum:
- Asigurarea de răspundere civilă legală,
- Asigurarea de răspundere civilă profesională,
- Asigurarea de răspundere civilă a directorilor și administratorilor
Iar, pentru persoanele fizice avem următoarele polițe:
- Asigurarea de răspundere civilă a chiriașului față de proprietar
- Asigurarea de răspundere civilă a proprietarului de imobile față de chiriașii săi
Anumite polițe de răspundere civilă sunt aplicabile pentru ambele tipuri de entități legale. Spre exemplu, există atât RCA pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice, cum este polița RCA cu clauza decontare directă.
Asigurările de răspundere civilă se mai împart și în obligatorii și facultative.
Îți vom prezenta în detaliu fiecare dintre aceste tipuri de asigurări de răspundere civilă oferite de Groupama. Află ce riscuri acoperă fiecare, ce despăgubiri sunt acordate, cât costă și ce polițe poți accesa pentru nevoile specifice din fiecare domeniu de activitate.
1. Asigurarea de răspundere civilă auto
Ce este o asigurare de răspundere civilă auto?
Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este o asigurare obligatorie prin lege pentru toți proprietarii de vehicule înmatriculate în România, fie aceștia persoane fizice sau juridice. Polița acoperă daunele părții păgubite în urma unui accident auto pentru care ești răspunzător.
Ce acoperă asigurarea de răspundere civilă auto?
Polița acoperă despăgubirile pentru daunele materiale și vătămările corporale provocate terților într-un accident auto produs de șoferul asigurat. Ca atare, aceasta nu va acoperi daunele propriei mașini sau alte bunuri ale asiguratului, ci doar pe cele ale persoanei păgubite.
Descoperă ce acoperă o asigurare de răspundere civilă auto din ghidul nostru pentru acoperirile RCA-ului.
Ce faci în caz de daună?
Dacă ai trecut printr-un eveniment nefericit în trafic, va trebui, în primul rând, să urmezi procedura în caz de accidente ușoare.
În cazul în care nu esti vinovat de producerea accidentului, odată ce completezi constatarea amiabilă (poți completa amiabila și online) și îți înștiințezi asigurătorul, îți vei recupera pierderile din urma accidentului, fie prin intermediul firmei de asigurări a persoanei vinovate, fie direct pe baza poliței tale, dacă ai optat pentru RCA cu decontare directă.
În plus, dacă vrei să te asiguri nu numai că poți îndeplini răspunderea civilă, dar și că îți poți acoperi propriile pagube, chiar dacă au fost produse de tine, va trebui să alegi și o asigurare CASCO.
Cât costă o asigurare de răspundere civilă auto?
Costurile unei polițe RCA pot varia în funcție de mai multe criterii, inclusiv în funcție de modelul mașinii tale, vârsta șoferului care încheie polița și entitatea legală sub care o face. Autoritatea de Supraveghere financiară din România are o pagină de tarife de referință RCA, însă costurile finale ale asigurării vor depinde de ofertele asigurătorului ales.
Anumiți asigurători vor avea și polițe prin care îți reduci costurile și economisești bani, dacă adopți și demonstrezi o conduită preventivă, cum este cazul sistemului bonus-malus.
La Groupama, poți să afli cât costă asigurarea pentru persoane fizice cu ajutorul calculatorului de RCA online. Tot ce trebuie să faci este să-ți introduci datele și vei primi tariful estimativ pentru situația ta, putând apoi să cumperi polița online și să primești toate documentele prin e-mail.
2. Asigurarea de răspundere civilă legală generală
Ce înseamnă asigurarea de răspundere legală generală?
Asigurarea de răspundere civilă legală față de terți este un tip de poliță de asigurare care te ajută să faci față situațiilor și evenimentelor neprevăzute care îți pot afecta clienții, angajații și colaboratorii. Aceasta acoperă situațiile limită în care ajungi să produci accidental daune materiale și vătămări corporale sau chiar un deces în desfășurarea activității zilnice. Polița acoperă cheltuielile pe care compania ta va ajunge să le plătească persoanei sau persoanelor păgubite.
Fie că ai un salon de beauty, o pensiune, o agenție de publicitate, o brutărie sau un service auto, situațiile neprevăzute pot oricând să apară și să afecteze serios viitorul companiei, de la reputație până la prejudicii financiare.
Ce tipuri de asigurări de răspundere civilă legală există?
Fiecare afacere are particularitățile sale, iar complexitatea activităților desfășurate de societățile comerciale implică riscuri diverse care necesită asigurări specifice.
Asigurarea de răspundere civilă generală de la Groupama include mai multe tipuri de polițe potrivite pentru specificul diferitelor afaceri și activități:
- Răspunderea civilă legală
- Răspunderea civilă a chiriașului față de proprietar
- Răspunderea civilă a proprietarului față de chiriaș
- Răspunderea civilă a societății față de proprii angajați
- Răspunderea civilă a producătorului
- Răspunderea civilă a prestatorului de servicii
- Răspunderea civilă a unităților turistice și hoteliere și a unităților de alimentație publică
- Răspunderea civilă a cadrelor didactice și pedagogice
- Răspunderea civilă a societăților de pază și supraveghere față de beneficiari
- Răspunderea civilă a service-urilor auto față de beneficiari
- Răspunderea civilă a saloanelor de întreținere corporală și înfrumusețare
Consultanții Groupama te vor ajuta, mai întâi, să descoperi riscurile care îți pot pune în pericol afacerea și apoi să le asiguri printr-o poliță care nu lasă nimic la voia întâmplării.
Ia legătura cu un consultant Groupama pentru a primi mai multe detalii legate de polițele disponibile.
Ce se poate întâmpla într-o zi obișnuită de lucru?
Iată exemplul unui antreprenor al unei agenții de publicitate pentru care întâlnirea cu clientul a luat o direcție neașteptată încă de la intrare, căci acesta s-a accidentat în ușa de sticlă proaspăt spălată.
Groupama Asigurări - CU INIMA DESCHISĂ - Episodul 4
Acesta este doar un posibil scenariu - poți să ai o pensiune și un oaspete să alunece pe podeaua udă și să-și fractureze piciorul. Sau un service auto, și din cauza unei defecțiuni la unul dintre echipamente, să provoci daune unei mașini din atelier.
Ce acoperă o asigurare de răspundere civilă legală?
Ai acoperire pentru riscurile specifice domeniului tău de activitate, dacă incidentul este săvârșit în mod accidental și neintenționat de către antreprenorul asigurat:
- daune materiale
- vătămări corporale sau deces
Ce despăgubiri sunt acordate?
Groupama acordă despăgubiri și acoperă costurile care rezultă dintr-un incident neprevăzut, în limita sumelor prevăzute în contract:
- sumele pe care asiguratul este obligat să le plătească, în baza legii, persoanei păgubite
- cheltuielile de judecată făcute de asigurat sau terțul păgubit
Unde beneficiezi de acoperirea asigurării?
Asigurarea este valabilă pentru evenimentele asigurate produse pe teritoriul României.
Ce faci în caz de daună?
Mai întâi, va trebui să iei măsuri pentru limitarea pagubelor. Apoi, ne informezi telefonic sau prin e-mail despre producerea evenimentului asigurat, cu obligația de a depune ulterior înștiințarea scrisă. Pentru a putea demara despăgubirile, trebuie să conservi locul producerii evenimentului, să păstrezi părţile afectate şi să le pui la dispoziţia reprezentanţilor sau experţilor noștri pentru constatare.
Cât costă o asigurare de răspundere civilă legală?
O asigurare de răspundere civilă depinde de limita de răspundere aleasă și de domeniul în care activează compania. Spre exemplu, în cazul unui spațiu de birouri, pentru o limită de răspundere de 100.000 euro, prima de asigurare începe de la 160 euro/an.
Pentru că o asigurare de răspundere civilă legală trebuie să se potrivească afacerii tale și la riscurile acesteia, cel mai bun mod de a afla cât te-ar costa este să contactezi un consultant Groupama și să ajungi împreună cu acesta la varianta cea mai potrivită pentru situația ta.
3. Asigurarea de răspundere civilă profesională
Ce este o asigurare de răspundere civilă profesională?
În orice tip de afacere, există mereu posibilitatea ca cineva să comită o eroare, prin omisiune sau chiar neglijență profesională, care să producă prejudicii financiare clienților sau colaboratorilor.
Asigurarea de răspundere civilă profesională îți asigură susținere financiară pentru momente neprevăzute, dar uneori inevitabile.
Această poliță este și impusă prin lege anumitor profesii, cum sunt medicii și farmaciștii care au nevoie de o asigurare malpraxis, așa cum prevede Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Alte profesii care trebuie să aibă o asigurare de răspundere civilă profesională pentru a avea drept de practică includ și avocații, notarii, arhitecții sau brokerii de asigurări.
O poliță de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională înseamnă continuitatea afacerii sau activității tale atunci când se comite o eroare într-un proiect sau o lucrare din portofoliul companiei și ajungi să plătești despăgubiri.
Ce tipuri de asigurări de răspundere civilă profesională există?
Există diverse tipuri de asigurări de răspundere civilă profesională concepute pentru a acoperi nevoile specifice ale fiecărui domeniu de activitate.
Iată ce polițe de răspundere civilă profesională poți accesa în portofoliul Groupama:
- Răspundere civilă profesională a arhitecților și inginerilor în domeniul construcțiilor
- Răspundere civilă profesională privind activități de contabilitate, audit financiar și consultanță în domeniul fiscal
- Răspundere civilă profesională privind activități juridice
- Răspundere civilă profesională privind activități ale agenților și brokerilor de asigurare
- Răspundere civilă profesională privind activități ale practicienilor în insolvență
- Răspundere civilă profesională privind activități ale evaluatorilor și experților tehnici
- Răspundere civilă profesională privind activități de servicii și consultanță în tehnologia informației și comunicațiilor
- Răspundere civilă profesională privind practica medicală (asigurarea de malpraxis)
Pentru mai multe detalii legate de aceste asigurări, ia legătura cu un consultant Groupama!
Ce se poate întâmpla într-o zi obișnuită de lucru?
Poți să treci prin momente dificile indiferent de domeniul în care activezi – construcții, juridic, comunicații, contabilitate sau medicină. Și pentru fiecare ocupație există un tip de asigurare care te ajută în momentele dificile.
Dacă ești antreprenor în construcții, ți se poate întâmpla ca dintr-o eroare de proiectare lucrările de instalații electrice să nu se încadreze în parametri și să suporți integral remedierea problemei. Sau dacă oferi servicii juridice și nu depui la timp un dosar în instanță poți ajunge să despăgubești clientul care a pierdut procesul.
Ce acoperă o asigurare de răspundere civilă profesională?
Polița va acoperi despăgubirile solicitate asiguratului de un terț păgubit, cheltuielile privind serviciile de limitare a despăgubirilor și cheltuieli de refacere a documentelor.
Ce despăgubiri sunt acordate?
Acest tip de poliță de asigurare acoperă integral sumele pe care asiguratul este obligat să le plătească, conform legii, persoanei fizice sau juridice păgubite:
- sumele stabilite în baza unei hotărâri judecătorești/ arbitrale sau înțelegeri amiabile
- cheltuieli de apărare (cheltuieli de judecată și costurile consultanților externi)
- cheltuieli cu servicii de limitare a despăgubirilor (onorariile și/ sau costurile necesare pentru serviciile unui avocat sau consultant extern, solicitate în scopul minimizării riscului)
- cheltuieli de refacere a documentelor rezultând din fapte culpabile (eroare sau omisiune, încălcarea neintenționată a atribuțiilor profesionale sau neglijență) săvârșite de asigurat în prestarea unui serviciu profesional.
Unde beneficiezi de acoperire?
Asigurarea se aplică tuturor cererilor de despăgubire formulate împotriva asiguratului pe teritoriul României, în legătură cu servicii profesionale prestate pe teritoriul țării.
Ce faci în caz de daună?
Ne informezi telefonic sau prin e-mail, în cel mai scurt timp posibil, dacă ai luat cunoștință despre orice fapt culpabil care ar putea atrage cereri de despăgubire sau cu privire la orice cerere de despăgubire înaintată împotriva companiei.
Apoi, rămâne să trimiți în scris cererea de despăgubire, în cel mai scurt termen posibil, dar nu mai târziu de expirarea perioadei de asigurare sau perioadei extinse de raportare.
Cât costă o asigurare de răspundere civilă profesională?
O asigurare de răspundere civilă profesională depinde de domeniul în care activează compania și de limita de răspundere aleasă. Spre exemplu, pentru malpraxis un medic de familie se poate asigura pentru o limită minimă de răspundere de 12.000 euro cu un preț ce începe de la 40 euro.
Cel mai sigur mod de a afla cât costă polița pentru domeniul tău este să iei legătura cu un consultant de la Groupama.
4. Asigurarea de răspundere civilă a administratorilor și directorilor executivi (D&O)
Ce este asigurarea de răspundere civilă a administratorilor și directorilor executivi (D&O)?
Asigurarea de răspundere civilă a administratorilor și directorilor executivi (D&O) este un tip de poliță de asigurare care te ajută să depășești situațiile nedorite când deciziile luate de persoanele din conducere au impact negativ asupra companiei producând prejudicii clienților, acționarilor, angajaților, creditorilor, autorităților statului sau unei alte părți prejudiciate.
Deciziile într-o companie presupun un grad ridicat de responsabilitate, iar necunoașterea obligațiilor ce le revin sau factori precum stresul și procesele îndelungate pot să conducă la cereri de despăgubire pentru prejudicii produse de acțiunile sau deciziile directorilor și administratorilor. Asigurarea te ajută să treci mai ușor peste probleme și să protejezi patrimoniul și reputația persoanei implicate sau a companiei.
Ce tipuri de asigurați pot fi incluși în polița de răspundere civilă?
Acest tip de poliță de asigurare poate fi încheiată pentru persoane din funcții de conducere, pentru salariați, dar și pentru companie, ca entitate juridică. Iată câteva exemple de asigurați:
- administrator
- membru al directoratului companiei
- membru al consiliului de supraveghere al companiei
- director executiv
- administrator sau director executiv al unei entități externe
- salariații, când sunt chemați în judecată ca și co-acuzați
- compania, atunci când este obligată sau îi este permis, conform legii, să plătească despăgubiri celor de mai sus, pentru cereri de despăgubire adresate lor direct.
Ce acoperă o asigurare de răspundere civilă a administratorilor și directorilor?
Sunt acoperite riscurile la care compania este expusă prin orice acțiune, eroare sau omisiune, declarație eronată, încălcarea atribuțiilor sau act neglijent, săvârșite de asigurat în exercitarea unei funcții de conducere:
- răspunderea administratorilor și directorilor executivi
- cheltuieli cu servicii de limitare a despăgubirilor
- costuri de urgență
- încălcarea practicii de angajare
- costuri cu poluarea
Ce despăgubiri sunt acordate?
Sunt acoperite integral sumele pe care compania este nevoită să le plătească, în baza unei hotărâri judecătorești/ arbitrale sau înțelegeri amiabile între părțile implicate:
- sumele stabilite drept despăgubire
- cheltuieli de apărare (cheltuieli cu investigația și apărarea)
- cheltuieli privind servicii de limitare a despăgubirilor (onorariile și/ sau costurile pentru serviciile unui avocat sau consultant extern specializat în domeniul de activitate în care activezi, solicitate în scopul minimizării despăgubirii)
- costuri de urgență (cheltuieli investigație și aparate folosite în situații de urgență)
Există și o serie de cheltuieli pentru care asiguratul NU este despăgubit iar acestea sunt:
- amenzi
- penalități de întârziere
- taxe și impozite
- daune multiple
- beneficii ale angajaților
- orice sumă rezultând din încălcarea responsabilităților, obligațiilor și îndatoririlor impuse prin lege, regulă, statut sau contract.
Unde beneficiezi de acoperire?
Această asigurare se aplică tuturor cererilor de despăgubire înaintate împotriva Asiguratului pe teritoriul României.
Ce faci în caz de de daună?
Va trebui să ne informezi telefonic sau prin e-mail, în cel mai scurt timp posibil, oferindu-ne informații despre circumstanțele care ar putea da naștere la o cerere de despăgubire.
În plus, este necesar să te aperi în mod adecvat împotriva oricărei cereri de despăgubire și să iei, pe cheltuială proprie, toate măsurile rezonabile de minimizare a cuantumului despăgubirilor.
Cât costă o asigurare de răspundere civilă a administratorilor și directorilor?
Costul unei asigurări de răspundere civilă a administratorilor și directorilor executivi cu o limită de răspundere de 100.000 euro poate începe de la 100 euro.
În cazul poliței de la Groupama, poți afla cât va trebui să investești, contactând un consultant.
5. Asigurarea de răspundere civilă a chiriașului față de proprietar
Ce este o asigurare de răspundere civilă a chiriașului față de proprietar?
Asigurarea de răspundere civilă a chiriașului față de proprietar este una dintre cele mai comune polițe pentru persoane fizice. Aceasta asigură liniștea de acasă în cazul în care apar diverse probleme care se transformă în pagube materiale, ceva ce nici tu, nici proprietarul, nu vă doriți. Asigurarea de răspundere civilă acoperă posibilele daune produse locuinței, pentru a nu ajunge să acoperi costurile din propriul buget.
Optează pentru o asigurare de răspundere civilă de la Groupama și bucură-te de siguranța financiară pe care ți-o oferă!
Ce acoperă o asigurare de răspundere civilă a chiriașului față de proprietar?
Sunt acoperite prejudiciile pe care le-ai provocat persoanelor fizice sau juridice și pentru care ești răspunzător conform contractului de închiriere.
Spre exemplu, dacă ai produs o inundație în apartament, această poliță te poate susține în despăgubirea proprietarului, permițându-ți să-ți continui locuirea fără conflicte sau stres financiar.
Ce despăgubiri sunt acordate?
Printr-o asigurare de răspundere civilă a chiriașului față de proprietar, primești despăgubiri pentru:
- Sumele pe care ești obligat să le plătești cu titlu de daună
- Cheltuielile de judecată pe care ești obligat să le plătești conform legii
Ce faci în cazul unei daune?
În momentul în care ai produs anumite avarii în căminul în care locuiești, va trebui să urmezi o procedură standard: anunți autoritățile competente, dacă e cazul, limitezi paguba, iar apoi faci constatarea pentru a-ți înștiința asigurătorul.
Citește ghidul de soluționare a daunelor în locuință, pentru a ști cum să acționezi, indiferent de situația întâlnită.
Cât costă o asigurare de răspundere civilă a chiriașului față de proprietar?
O asigurare de răspundere civilă a chiriașului față de proprietar depinde de limita de răspundere aleasă și de tipul activității desfășurate în locația închiriată. Spre exemplu, pentru o locuință, pentru o limită de răspundere de 100.000 euro, putem avea o primă ce începe de la 130 euro/an.
Apelează la un consultant Groupama pentru a afla atât prețul poliței de răspundere civilă, cât și detaliile importante și aplicabile situației tale.
6. Asigurarea de răspundere civilă a proprietarului de imobile față de chiriașii săi
Ce este o asigurare de răspundere civilă a proprietarului de imobile față de chiriași?
Când ai titlul de proprietar și îți închiriezi imobilul către persoane fizice sau juridice, este recomandat să închei și o asigurare de răspundere civilă legală a proprietarului față de chiriași. Se poate întâmpla oricând, fie accidental sau din neglijență, să provoci pagube chiriașilor tăi și să ajungi să suporți cheltuielile neprevăzute. Polița de asigurare preia costurile produse de daune, asigurând liniștea ta ca proprietar, dar și a persoanelor care folosesc locuința.
Ce acoperă o asigurare de răspundere civilă a proprietarului față de chiriaș?
Sunt acoperite prejudiciile pe care le-ai provocat chiriașilor, fie acestea persoane fizice sau juridice, și pentru care ești răspunzător conform contractului de închiriere.
În situațiile în care produci prejudicii chiriașilor sau ești vinovat de anumite daune, spre exemplu prin avarierea accidentală a bunurilor acestora, trebuie să îi despăgubești pe aceștia, conform legii chiriașilor. Această poliță te ajută să oferi aceste despăgubiri prompt, evitând complicațiile legale.
Ce despăgubiri sunt acordate?
Primești despăgubiri pentru:
- Sumele pe care ești obligat să le plătești cu titlu de daună
- Cheltuielile de judecată pe care ești obligat să le plătești conform legii
Ce faci în caz de daună?
La fel ca în situația precedentă, trebuie mai întâi să înștiințezi autoritățile competente, dacă situația este gravă, și să iei măsurile necesare pentru minimizarea daunelor și avariilor. Apoi, va trebui să constați pagubele, înștiințând asigurătorul și oferind dovezile necesare. Acesta te va susține în procesul de despăgubire, oferindu-ți sumele necesare.
Această asigurare de răspundere civilă acoperă doar pagubele produse chiriașilor. Pentru a corecta daunele propriului imobil sau pentru a recupera sumele necesare, vei avea nevoie de o asigurare de locuință potrivită.
Cât costă o asigurare de răspundere civilă a proprietarului față de chiriaș?
Costurile poliței de răspundere civilă pot varia în funcție de multiple elemente, cum ar fi tipul imobilului sau vechimea acestuia, dar mai ales în funcție de clauzele contractului de închiriere și a limitei de răspundere sau despăgubire. Cota de primă a acestei polițe este, în general, între 0,2% și 0,25% din limita de despăgubire.
Dacă vrei să afli ce preț are liniștea ta de zi cu zi, contactează un consultant Groupama și află mai multe despre această poliță.
Alege tipul de asigurare de răspundere civilă potrivit activității sau afacerii tale
Cu o asigurare de răspundere civilă vei fi pregătit în fiecare zi pentru scenariile nedorite care îți pot afecta afacerea, activitatea sau viața. Sunt evenimente pe care nu le dorești, dar care se pot întâmpla în orice zi.
Provocările și momentele dificile fac parte din traseul oricărui antreprenor. Nu le poți evita și nu le poți prezice, dar le poți asigura cu polița potrivită. Sperăm că acest material te-a ajutat să o descoperi și să înțelegi mai bine ce poate face pentru tine.
Avantajele oferite de asigurările de răspundere civilă sunt numeroase: pe lângă susținerea financiară pentru continuarea afacerii, o astfel de poliță are un impact pozitiv în dezvoltarea profesională sau a companiei și crește încrederea partenerilor, clienților și angajaților.
Nu lăsa nici viitorul tău și nici viitorul afacerii tale la voia întâmplării! Contactează un consultant Groupama și găsește cea mai bună asigurare de răspundere civilă pentru tine!