Prima pagina Ghiduri informative

Ghiduri informative

Cât costă asigurarea de sănătatea la stat vs. la privat: prețuri în 2024

cat-costa-asigurarea

Dacă vrei să-ți asiguri bunăstarea, sănătatea ar trebui să fie printre primele preocupări de pe lista ta. Cel mai bun mod de a avea siguranța că te poți descurca atunci când apare o problemă medicală în viața ta este prin obținerea unei asigurări de sănătate, fie că vorbim de cea din sistemul de stat sau cea din cel privat, sau ambele.

Totuși, gestionarea asigurărilor medicale de care beneficiezi poate veni cu propria serie de considerente, costul fiind printre cele mai importante, mai ales dacă nu beneficiezi de venituri sau nu ai venituri taxabile.

Cât costă o zi de spitalizare dacă nu ești asigurat: Servicii medicale acoperite și costuri de spitalizare dacă nu ai asigurare la CNAS sau la privat

costuri_spitalizare

Dacă treci printr-o urgență medicală, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să afli că ai și de plătit pentru tratament sau spitalizare. Dacă nu ești asigurat, însă, acest lucru se poate întâmpla, chiar dacă ajungi într-un spital de stat.

Dacă vrei să afli care sunt circumstanțele în care va trebui să plătești pentru tratament și internare, cât costă o zi de spitalizare dacă nu ești asigurat și ce servicii poți sau nu poți accesa ca neasigurat, ți-am pregătit un ghid complet, care conține toate răspunsurile căutate.

Inundație în apartament: Ce să faci dacă te-a inundat un vecin, cine plătește și cum îți poți recupera daunele provocate

inundatie

Inundația în apartament este unul dintre cele mai frecvente evenimente neplăcute cu care te poți întâlni ca locatar. Aceasta poate veni și cu multiple daune aduse imobilului și bunurilor tale și, deși mulți locatari trec prin această experiență, puțini știu cum să acționeze astfel încât să minimizeze daunele, să-și recupereze prompt și eficient pagubele soldate și să prevină producerea unor inundații viitoare.

Legea chiriașului: Care sunt obligațiile și drepturile chiriașului și ale proprietarului?

Fie că ai un apartament dat în chirie sau stai într-o locuință închiriată, este la fel de important să cunoști legea chiriașului și drepturile și obligațiile care le revin proprietarului și chiriașului.

Închirierea poate fi o sursă de venit profitabilă și echitabilă. Aceasta reprezintă și un mod de viață pentru un număr considerabil de persoane, iar potențialele conflicte sau pierderi pot rezulta în pagube, dar pot însemna și schimbări neașteptate și nedorite în viața de zi cu zi.

Tot ce trebuie să știi despre sistemul de pensii din România: Ce sunt Pilonii de pensie și cum funcționează aceștia?

sistemul-de-pensii-romania

Să știi cum funcționează sistemul de pensii din România poate face diferența dintre o bătrânețe trăită bine și una în care vei depinde de cei apropiați pentru propria bunăstare. Ca atare, nu este niciodată prea devreme, dar nici prea târziu, să te informezi legat de cum funcționează pensia, atât în cazul tău, cât și în general.

Proceduri în caz de accidente rutiere în străinătate: Ce trebuie să faci în cazul unui accident în altă țară și măsuri pentru rezolvarea rapidă

Un accident rutier este un eveniment neașteptat și nedorit, care poate veni cu stres și potențiale pagube, iar dacă se realizează și într-o țară străină, poate chiar în perioada sejurului, acesta poate deveni cu atât mai greu de gestionat. Accidentele în alte țări nu sunt rare, România fiind pe locul trei în Europa la accidentele rutiere produse în străinătate.

13 locuri de vizitat în România cu copiii, pentru o vacanță de neuitat în familie

locuri-de-vizitat-in-romania-cu-copii

Să te pregătești de o vacanță este un proces plin de entuziasm, dar vine și cu o serie de considerente care pot deveni stresante, chiar dacă alegi să-ți petreci concediul în țară. Dacă ai decis să mergi împreună cu copiii, va trebui să alegi o destinație care oferă activități și atracții potrivite pentru toată familia și care balansează nevoile și dorințele acestora cu propriile tale așteptări.

Cartea Verde: Ce este, unde este valabilă și cum poți folosi această asigurare?

carte-verde

Odată cu începerea sezonului de vacanțe și concedii, probabil că te gândești să vizitezi o țară străină în confortul oferit de propria mașină. În acest caz, pe lângă revizia auto dinaintea unei astfel de călătorii, va trebui să te asiguri și că ești acoperit în cazul unor incidente neașteptate și nedorite, indiferent dacă acestea s-ar întâmpla din vina ta sau a altor participanți la trafic.

Ce înseamnă RCA: Ce acoperă, ce nu acoperă și ce obții de la de la asigurarea obligatorie auto

Ca șofer, cu siguranță ai conștientizat importanța asigurărilor auto, iar una dintre cele mai cunoscute și esențiale tipuri de polița este RCA. Indiferent dacă conduci o mașină nouă sau una deja rulată, înțelegerea aprofundată a asigurării RCA, cunoașterea prevederilor legale asociate și impactul său asupra ta și a celor din jur în caz de accident sunt cruciale.

Vacanța în Grecia cu copiii: 10+ destinații și locuri unde să mergi în familie, cu cei mici

destinatii-vacanta-copii-grecia

Organizarea unei vacanțe în familie poate fi stresantă atunci când avem de-a face cu nevoile și dorințele copiilor, chiar și când mergi prin împrejurimi. Adăugați în ecuație și faptul că destinația este o țară străină și deja avem un potențial mare de nervi pierduți.

Pagini