Prima pagina Ghiduri informative 13 locuri de vizitat în România cu copiii, pentru o vacanță de neuitat în familie

13 locuri de vizitat în România cu copiii, pentru o vacanță de neuitat în familie

locuri-de-vizitat-in-romania-cu-copii

Să te pregătești de o vacanță este un proces plin de entuziasm, dar vine și cu o serie de considerente care pot deveni stresante, chiar dacă alegi să-ți petreci concediul în țară. Dacă ai decis să mergi împreună cu copiii, va trebui să alegi o destinație care oferă activități și atracții potrivite pentru toată familia și care balansează nevoile și dorințele acestora cu propriile tale așteptări.

Totuși, România are o gamă largă de destinații turistice care oferă activități și atracții potrivite pentru toată familia. Dacă ești în căutarea de locuri de vizitat în România cu copiii, ți-am pregătit o listă cu 13 dintre cele mai recomandate destinații și zone. Indiferent de zona în care vrei să călătorești, vei găsi o variantă apropiată, accesibilă și atractivă. În plus, vei descoperi și sfaturi importante pentru a te asigura că te vei bucura la maxim de concediu în țară, alături de copii.

1. Brașov, ideal pentru o scurtă vacanță în România cu copiii

Brașovul și Poiana Brașov sunt unele dintre cele mai populare destinații turistice din țară, mai ales pentru sejururi cu familia, iar motivul este unul simplu – indiferent de vârsta copiilor, veți găsi ceva potrivit pentru aceștia, dar și activități la care puteți participa împreună.

Iată cele mai populare destinații potrivite pentru părinți și copii în zona Brașovului:

  • Dino Park Râșnov – Descoperă împreună cu copiii tăi lumea captivantă a preistoricului, în această locație inedită care combină distracția cu didacticul. De la locuri de joacă, la trasee de aventură și tiroliană, și până la exponate științifice, activitățile disponibile nu vă vor permite să vă plictisiți.
  • Parc Aventura Brașov – Dacă ai o familie activă și înclinată spre sport, aceasta este destinația pentru voi. Vă puteți bucura de numeroasele trasee și de tiroliană peste lac.
  • Castelul Bran – Dacă preferi istoria medievală și nu ai ajuns încă la Castelul Bran, trebuie să-i faci o vizită. Copiii tăi vor putea descoperi arhitectura medievală și istoria interesantă din jurul Castelului. Iar, dacă vizitezi deja Brașovul, poți ajunge la Bran în 30 de minute.
  • Trasee de drumeție – Zona Brașovului oferă și oportunitatea de drumeție, cu numeroase trasee de dificultăți variate, dar cu aceleași peisaje impresionante.
  • Spiritul Cailor – Situat în Poiana Brașov, centrul de echitație Spiritul Cailor este locul unde vă puteți bucura de o sesiune de călărie accesibilă și în supervizarea experților. Chiar dacă este o atracție preferată de copii, experiența este disponibilă pentru vizitatori de toate vârstele.
  • Paradisul Acvatic – Chiar dacă mergeți „la munte”, vă puteți bucura de o zi petrecută la un aqua park cu șase piscine interioare, piscine în aer liber, cât și tobogane, preferatele copiilor, și grotă de relaxare și jacuzzi, agreate de părinți.

Să vă petreceți timpul cu familia în aer liber este cât se poate de plăcut, dar poate veni și cu riscuri de sănătate, mai ales pentru cei mici. Pentru a fi siguri că treceți de orice întâmplare nefavorabilă și puteți continua sejurul, este recomandat să luați și Asigurarea pentru călătorii în România. Astfel, veți putea apela la sfatul medicilor licențiați,la orice oră, prin intermediul serviciului de Chat medical ÎntreabăMedic, inclus gratuit în poliță. Iar, dacă veți avea nevoie de o vizită de urgență la doctor, costurile vor fi decontate direct (pentru clinicile partenere) sau rambursate (pentru spitalele de stat sau clinicile nepartenere).

2. Sinaia, o destinație montană plină de istorie

Dacă vreți să mergeți într-un loc mai apropiat de natură, dar care oferă și perspectivă spre trecut, Sinaia este una dintre destinațiile cele mai populare și recomandate. Vă veți putea bucura atât de peisajele inedite ale Munților Bucegi, cât și de atracții turistice care vă vor transporta în trecut.

Iată cele mai interesante activități și locuri de vizitat cu copiii în Sinaia:

  • Muzeul orașului Sinaia – Muzeul localității este amenajat în castelul Stirbey Florescu, cea mai veche reședință din Sinaia. Dacă vreți să vă începeți excursia educativă cu dreptul, aceasta este destinația ideală pentru a descoperi poveștile istorice locale.
  • Peleșul, Pelișorul și Castelul Foișor – Fostele reședințe ale familiei regale sunt simboluri de referință pentru istoria noastră, fiind și printre cele mai populare destinații pentru o vizită de o zi. Amenajările care își păstrează caracterul istoric vor fi cu siguranță fascinante atât pentru copii, cât și pentru părinți.
  • Parcul Dimitrie Ghica – Dacă vreți o pauză de la vizitele destinațiilor istorice, parcul Ghica, înființat în 1881, este locul de recreație ideal pentru o plimbare în familie. Puteți ajunge și la Cazinoul Sinaia unde veți putea vizita o expoziție compusă din peste 5000 de lucrări de artă.
  • Muzeul Trenulețelor – Pentru că cei mici se pot plictisi cu ușurință de tururile ansamblurilor turistice, puteți adăuga pe lista de activități și o vizită la Muzeul Trenulețelor din Sinaia, unde vizitatorii de toate vârstele pot urmări cele 70 de locomotive și 150 de vagoane în călătoria lor într-un sistem feroviar în miniatură de peste 300 de metri de cale ferată. Muzeul are și un colț dedicat jocurilor LEGO.
  • Poteca Regelui și Poiana Stânei Regale – Sinaia are nenumărate trasee montane prietenoase pentru turiști de toate vârstele, dar cea mai recomandată pentru o excursie cu cei mici este Poteca Regelui. La capătul acestui traseu, veți ajunge în Poiana Stânei Regale, unde vă puteți bucura de priveliștea inegalabilă și de aerul curat.
  • Cota 2000 – Puteți ajunge și deasupra lumii, la Cota 2000. Stați liniștiți, nu este necesar să alegeți unul dintre traseele dificile. Puteți urca în telegondolă și să vă dedicați timpul pentru admirarea peisajului natural.
  • Lacul Bolboci – Adesea supranumit „marea din Bucegi”, lacul artificial Bolboci este o destinație impresionantă la doar 8 kilometri de Sinaia. Atât lacul, cât și drumul până la acesta valorizează la maxim frumusețea naturală a lanțului muntos.

Nu uitați să plecați la drum cu toate măsurile de siguranță. Adevărul este că puteți întâmpina evenimente medicale neașteptate în orice sejur, mai ales dacă mergeți cu cei mici. Asigurarea pentru călătorii în România de la Groupama este polița potrivită pentru a remedia rapid orice întâmplare nefericită și pentru a acoperi costurile în cazul urgențelor medicale.

3. Salina Praid, printre cele mai inedite locuri de vizitat în România cu copiii

Salina Praid este una dintre cele mai populare atracții turistice din Ținutul Sării, oferind atât imagini de neuitat indiferent de vârstă, cât și nenumărate beneficii pentru sănătate. Centrul de speleoterapie şi climatoterapie din salină se află la 1250 de metri de la intrare, la o adâncime de 120 de metri de la suprafaţă.

Alte locuri de vizitat cu copiii în Praid:

  • Casa Fluturilor – Prima casă de fluturi permanentă din țară aduce laolaltă specii din America de Sud, Asia şi Africa, care pot fi urmăriți în „spațiul de zbor” cu microclimat tropical.
  • Canionul de Sare – Formațiunile geologice din zona Ocnelor de sare din bazinul Praidului oferă priveliști incomparabile. De la admirarea formelor sculptate de precipitații în zăcămintele de sare, la intrarea în prima mină din zonă, Canionul de Sare vă va oferi o vizită de neuitat.
  • Muntele de Sare – Tot prin Canionul de Sare, puteți ajunge la un monument al naturii inedit, cel mai mare zăcământ salin din România, Muntele de Sare.
  • Ștrandul Praid – Dacă vreți să vă răcoriți după o zi lungă de vizite și activități, ștrandul Praid vă oferă opțiunea perfectă și accesibilă de a petrece o după-amiază la piscină.
  • Lacul Ursu – Singurul lac sărat din lume înconjurat de o vegetație bogată, lacul Ursu este și cel mai mare lac helioterm din lume și singurul de acest fel din Europa.
  • Mocănița din Sovata – Pentru un tur inegalabil al împrejurimilor, puteți lua un bilet pentru Mocăniță. Traseul are o lungime de 14 km și durează cam o oră pe un sens.

4. Salina Turda, ideală pentru o vacanță și pentru sănătate

O altă destinație ideală pentru familia ta, care vine cu beneficii terapeutice este Salina Turda. Puteți vizita fascinanta lume subterană prin intermediul unui lift panoramic care coboară până la 42 de metri adâncime. Iar în interiorul Minei Rudolf, o tură cu roata panoramică le va oferi celor mici o experiență ce pare desprinsă din lumea noastră.

Alte obiective și locuri de vizitat pe lângă salina Turda:

  • Cheile Turzii – La 13 kilometri de Turda, veți putea vizita unele dintre cele mai impresionante chei din România, cu un traseu de peste 2 kilometri și o suprafață totală de 170 de hectare. Cheile Turzii se remarcă prin pereții de stâncă imenși de până la 200 de metri, numeroasele peșteri și traseele de drumeție pe care le puteți urma.
  • Cheile Turenilor – La doar 12 kilometri de Turda, puteți vizita Cheile Turenilor, o altă rezervație naturală care se întinde pe o suprafață de 25 de hectare.
  • Castrul roman – Împrejurimile Turdei sunt și locul în care s-a construit cel mai mare castru roman din Dacia, castrul roman Potaissa, construit în anul 168 în timpul împăratului Marcus Aurelius, pentru Legiunea a V-a Macedonica. Aici, cei mici pot lua parte și la activități distractive și educative de inspirație istorică.
  • Lăcașuri de cult – Dacă vă veți face concediul în Turda, veți putea vizita și lăcașe de cult cu o istorie și arhitecturi aparte, cum ar fi Biserica Reformată-Calvină din Turda sau Biserica Șovagăilor.
  • Mormântul lui Mihai Viteazul – Puteți ajunge și la monumentul care marchează mormântul uneia dintre cele mai emblematice personalități istorice ale României, Mihai Viteazul.

Chiar dacă o vizită la salină vine cu nenumărate beneficii pentru sănătatea întregii familii, cei mici pot fi susceptibili la răceli și alte afecțiuni, din cauza schimbărilor de temperatură. Acesta este doar un exemplu de situație medicală care vă poate întrerupe sejurul și afecta bugetul rezervat pentru vacanță. Dacă vreți să depășiți mai ușor astfel de momente, apelați la Asigurarea pentru călătorii în România – astfel, nu numai că veți putea acoperi costurile care vin cu o urgență medicală, dar veți putea intra în contact rapid și la orice oră, cu doctori licențiați,prin serviciul de Chat medical ÎntreabăMedic, inclus gratuit în poliță.

5. Sibiu și împrejurimile sale, unde veți descoperi nenumărate destinații de poveste

Sibiul este un oraș medieval presărat cu istorie care merită vizitat cu familia pentru aspectul de neuitat, mâncarea bună și prețurile atrăgătoare pentru o vacanță cu copiii în România. Dacă cei mici încă nu au văzut Piața Mică, Podul Mincinoșilor sau Turnul Sfatului, acum este cel mai bun moment.

În plus, dacă veți sta destul încât să călătoriți prin împrejurimi, veți descoperi multiple atracții inedite și incomparabile, de la castele medievale, la parcuri tematice ideale pentru copii, totul pe fundalul unui peisaj remarcabil.

Iată câteva idei de activități și obiective care merită văzute când mergeți în Sibiu:

  • Muzeul ASTRA Sibiu – Vă puteți plimba și învăța printre unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din țară, care prezintă în mod autentic viața de odinioară.
  • Parcul Natural Dumbrava Sibiului și Grădina Zoologică – Dacă v-ați propus să faceți o vizită muzeului ASTRA, merită să vă dedicați restul zilei pentru a vă plimba și de-a lungul lacurilor de agrement și pentru a îi duce pe cei mici la grădina zoo.
  • Castelul Bethlen-Haller – Castelul Bethlen-Haller, construit în stil renascentist între 1560 și 1624, vă așteaptă să descoperiți istoria și să savurați vinuri de calitate într-un cadru pitoresc.
  • Brambura Park – Situat pe Valea Avrigului, Brambura Park este locul ideal pentru un concediu plin de relaxare și distracție în familie, având atracții inedite precum casa întoarsă.
  • Povestea Calendarului – Acest parc tematic situat în județul Sibiu, împletește magia cu natura într-o experiență inegalabilă de familie. Puteți experimenta aventuri unice și redescoperi bucuria vieții în mijlocul peisajelor protejate de Munții Făgăraș împreună cu cei mici.
  • Castelul de Lut din Valea Zânelor – Castelul de Lut de la Porumbacu de Sus impresionează prin arhitectura sa unică și peisajele spectaculoase de la poalele munților Făgăraș, fiind ideal pentru o vizită cu copiii și pentru poze de familie remarcabile.
  • Centrul ecvestru Villa Abbatis – Dacă veți călători până în Apoș, vă veți putea bucura de călătorii călare prin natură, cu posibilități de masă și cazare.

6. Adrenalin Park Cluj, o destinație ideală pentru familiile aventuroase

Adrenalin Park se numără printre cele mai distractive obiective turistice, fiind și unul din locurile de vizitat cu copiii în România care poate oferi ceva de făcut pentru toți membrii familiei, la un preț accesibil. De la trasee suspendate, la leagăne, tiroliene și până la activități inedite, precum tirul cu arcul, Adrenalin Park are destule activități pentru a vă asigura că nu veți avea un moment de plictiseală. Iar la sfârșitul zilei vă puteți relaxa la terasa restaurantului.

Alte destinații apropiate de Adrenalin Park pe care nu le puteți rata:

  • Muntele Basmelor – Aflat la doar o oră cu mașina de Adrenalin Park, Muntele Basmelor este destinația unde cei mici se pot întâlni atât cu personajele lor preferate, cât și cu ființe desprinse din povești, de la unicorni, dragoni și un balaur cu trei capete. În plus, vizitatorii se pot bucura și de ateliere de cățărat, tiroliene și multe alte locuri de joacă.
  • Parcul de animale Moara de Vânt – Dacă vreți să faceți o plimbare relaxantă prin pădure și să întâlniți și animale prietenoase, aveți obiectivul turistic ideal, la doar 16 minute depărtare de Adrenalin Park.
  • Grădina Zmeilor – Dacă faceți o călătorie cu mașina de două ore, veți putea vizita o rezervație naturală ale cărei structuri geologice, peisaje și legende se întrec cu locații precum Meteora.
  • Cascada Vălul Miresei – Aflată la o înălțime de 1000 de metri și cu o cădere de apă de 30 de metri, Vălul Miresei este una dintre cele mai impresionante cascade ale României, fiind și reprezentativă pentru Munții Apuseni. Puteți ajunge la aceasta în mai puțin de 3 ore cu mașina.

Deși sunt atractive pentru cei mici, activitățile dintr-un parc de distracții vin și cu riscul de accidentare. În plus, o zi plină de activitate fizică poate rezulta și într-o răceală ușoară, de care va trebui să vă ocupați rapid, pentru a nu se agrava. Din acest motiv, Asigurarea pentru călătorii în România de la Groupama include gratuit și serviciul deChat medical ÎntreabăMedic, prin care puteți intra în contact cu medici licențiați, la orice oră, printr-un simplu mesaj. Aceștia vă vor oferi sfaturile necesare, indiferent de situație, iar în cazul unei urgențe, vă vor îndruma spre o unitate medicală. Stați liniștiți – costurile urgenței medicale vor fi acoperite prin polița de asigurare.

7. Maramureșul, o zonă plină de locuri de vizitat în România cu copiii

Zona Maramureșului reprezintă unul dintre cele mai ofertante locuri de vizitat în România cu copiii. Chiar dacă este mai greu de ajuns acolo (nu din întâmplare, vei putea vizita și monumentul inedit, „Locul unde se agață harta în cui”), odată ce ați realizat călătoria, veți găsi nenumărate atracții unicate în țară și în lume.

Ce puteți vizita prin țara Maramureșului cu copiii:

  • Cimitirul Vesel – Dacă nu l-ați văzut încă, nu merită să așteptați. Cimitirul Vesel este un obiectiv turistic unic și de renume mondial. Fiecare cruce viu colorată spune povestea celui înmormântat, dar în notă umoristică, textele fiind însoțite și de ilustrații reprezentative.
  • Mocănița de pe Valea Vaserului – Puteți face o călătorie inedită pe ultima cale ferată forestieră cu abur aflată încă în folosință din Europa, pentru a admira natura neatinsă și priveliștea deosebită din Valea Vaserului.
  • Muzeul Satului Maramureșean și Satul Breb – Dacă vreți o incursiune în trecutul zonei și să vedeți cum își duceau traiul maramureșenii de altădată, aveți nenumărate locuri de vizitat. Cele mai recomandate, în schimb, sunt Muzeul Satului Maramureșean, de lângă Sighetul Marmației, și Breb, un sat care a ținut în viață obiceiuri și tradiții de sute de ani.
  • Baia Mare și împrejurimile – De la muzeul de mineralogie (cel mai mare din Europa), la Planetariul și observatorul din oraș, Baia Mare are nenumărate atracții turistice și experiențe inedite de oferit. Nici împrejurimile nu sunt mai prejos - puteți petrece o după-amiază inegalabilă la marginea Lacului Albastru, remarcabil pentru că își schimbă culoarea în funcție de anotimp.

8. Orăștie, o surpriză neașteptată pentru toată familia

Un oraș cu o istorie de peste 800 de ani, Orăștie este o destinație turistică care prezintă atât obiective istorice, cât și numeroase oportunități de distracție și relaxare. Dacă sunteți în căutarea unor locuri de vizitat în România cu copiii care combină aspectele culturale cu cele recreaționale, Orăștie este o destinație pe care merită să o luați în considerare.

Iată cum vă puteți petrece sejurul în Orăștie împreună cu cei mici:

  • Cetatea Orăștiei – Cetatea Orăștiei este ideală pentru o vizită de neuitat printre ziduri medievale și ruinele vechilor biserici, care vor oferi celor mici o lecție în istorie neprețuită.
  • Muzeul de etnografie și artă populară – Una dintre atracțiile culturale de seamă ale municipiului, unde veți putea admira straie populare de tezaur și sculpturi unice în lemn. Patrimoniul muzeului cuprinde aproximativ 800 de exponate, incluzând unelte, ceramică, monede și vase.
  • Muzeul Satului Tradițional – Aflat la intrarea dinspre Deva (pe dealul străjuit de Sica Dacica), Muzeul Satului Tradițional vă va prezenta cum ar fi arătat un sat autentic din zonă. Vă veți putea plimba printre gospodării și clădiri tradiționale relocate din diverse colțuri ale județului, iar cei mici se pot bucura de ateliere de meșteșuguri.
  • Arsenal Park – Vă puteți bucura și de o vacanță de neuitat în mijlocul pădurii, explorând cele 88 de hectare și 12 kilometri de alei din Arsenal Park. Cât timp copiii se vor distra cu activități antrenante și tematica militară unică, părinții se pot relaxa în camere confortabile și luxoase.
  • Aquapark Arsenal – Tot în cadrul parcului de distracții veți găsi și un aquapark dotat atât cu diverse bazine și topogane, cât și cu facilități potrivite pentru părinții care își doresc relaxare, de la saune, la terase și baruri.

9. Vulcanii noroioşi și minunile naturale ale Țării Buzăului

O altă destinație care vă poate oferi peisaje ca de pe altă planetă o reprezintă vulcanii noroioși din Pâclele Mari și Pâclele Mici. Formațiunile care bolborosesc și scuipă noroi îi vor fascina pe cei mici, pe când părinții vor putea să se relaxeze și să admire peisajele și împrejurimile geoparcului Țării Buzăului.

Alte locuri de vizitat cu copiii în zona Vulcanilor Noroioși:

  • Babele de la Ulmet – Formele surprinzătoare ale Babelor de la Ulmet și-au început constituirea acum 13 milioane de ani, la fundul unei mări preistorice dispărute. Ceva din stranietatea acelor ere s-a păstrat în trovanții supranumiți moși și babe, rămânând capabili să fascineze mințile celor mici și ale părinților în egală măsură.
  • Stațiunea Sărata Monteoru – Puteți înota în bazine cu apă sărată, bucurându-vă de beneficiile terapeutice și relaxante ale apei minerale naturale.
  • Bisericile rupestre Aluniș – Veți putea descoperi măiestria vechilor meșteșugari, intrând în contact cu o parte fascinantă a istoriei și culturii locale.
  • Tabăra de sculptură Măgura – Tabăra a funcționat între 1970 și 1985 sub îndrumarea sculptorului Gheorghe Coman și a strâns laolaltă nenumărați artiști plastici care și-au lăsat amprenta acolo. Astăzi puteți să admirați creațiile artistice rămase în urma acestora.
  • Muzeul de chihlimbar de la Colți – Veți găsi exponate rare și cei mici vor putea învăța despre frumusețea și valoarea chihlimbarului într-un mod inedit.
  • Barajul de la Siriu – Faceți o excursie la Barajul de la Siriu și vă veți bucura de peisaje pitorești și de o priveliște de neegalat.

10. Delta Dunării, Sulina și împrejurimile de poveste

 Delta Dunării a devenit una dintre cele mai populare zone printre turiștii doritori să vadă și să își petreacă timpul într-un peisaj natural inegalabil și în nenumărate destinații cu un aer rustic și autentic. Ideală pentru un concediu cu copiii, Delta Dunării oferă o gamă largă de atracții și activități.

Iată câteva dintre obiectivele și destinațiile pe care trebuie să le vedeți:

  • Muzeul Delta Dunării – Muzeul Delta Dunării din Tulcea prezintă istoria și cultura regiunii, fiind locul cu care trebuie să vă începeți vizita, dacă vreți să descoperiți specificul Deltei. Acesta este amplasat aproape de faleză și alte clădiri de patrimoniu, inclusiv moscheea musulmană, oferindu-vă opțiunea de a vizita cât mai multe obiective dintr-o lovitură.
  • Farul din Sulina – Construit de Imperiul Otoman la începutul anilor 1800, Farul din Sulina este un simbol al orașului și oferă o priveliște impresionantă de la vârf.
  • Cimitirul maritim din Sulina – Poate oare un cimitir să-i fascineze pe cei mici? Cimitirul maritim din Sulina cu siguranță îi va marca în cel mai bun mod, fiecare colț al acestuia spunând istorii ale unor persoane desprinse din basme. Aici, vor putea descoperi povestea piratului grec Kontoguris sau a prințesei Ecaterina Moruzi, nepoata Prințului Ioan Sturza al Moldovei.
  • Pădurea și satul Letea – Pădurea Letea, cu dunele sale de nisip și copacii bătrâni, este un spațiu care cu siguranță îi va fascina pe cei mici și pe părinți, deopotrivă. Satul Letea, populat de haholi, urmașii cazacilor zaporojeni refugiați în secolul al XVIII-lea, oferă o imagine autentică a vieții tradiționale a unei comunități aparte din Delta Dunării.
  • Cetatea Enisala – Cetatea Enisala din comuna Sarichioi este singura cetate medievală din Dobrogea, iar ruinele sale maiestuoase vă vor oferi priveliști spectaculoase ale zonei înconjurătoare.

11. Cazanele Dunării și Porțile de Fier

În partea opusă a țării, veți găsi Cazanele Dunării, o destinație care se remarcă prin mai multe decât prin impozantul chip al lui Decebal. Acestea pot fi locația perfectă pentru concediul familiei voastre, abundând de locuri de vizitat împreună cu cei mici.

Obiective pentru copii și familii în zona Cazanelor Dunării:

  • Peșteri – Dacă vizitați Cazanele Dunării, veți putea explora și peșteri precum Peștera Veterani și Peștera Ponicova, unde veți descoperi formațiuni calcaroase impresionante și povești istorice captivante.
  • Parcul Național Porțile de Fier – Parcul Național Porțile de Fier se remarcă prin diversitatea florei și faunei, fiind și un loc ideal pentru plimbări în natură și observarea numeroaselor specii de păsări.
  • Insula Ostrov – Puteți petrece timp în mijlocul naturii, pe Insula Ostrov, un loc liniștit, care este și adăpostul unei herghelii de peste 100 de cai sălbatici. Este un loc ideal de explorat natura împreună cu întreaga familie.
  • Drumeții montane – Puteți să faceți și drumeții pe traseele montane către Ciucarul Mare sau Ciucarul Mic pentru a vă bucura de priveliști spectaculoase peste Dunăre.
  • Comuna Sichevița – Vizitați comuna Sichevița și descoperiți morile de apă tradiționale, care reprezintă atracții turistice foarte rar întâlnite.
  • Plimbări cu vaporașul pe Dunăre – Faceți o plimbare cu vaporașul pe Dunăre pentru a vedea Cazanele Dunării, sculptura lui Decebal,Tabula Traiana și ineditul oraș fortificat Golubac, aflat pe partea sârbă a malului.

12. Destinații de vacanță cu copiii pe litoralul românesc

Nu poate exista un sezon de vară fără o vacanță cu familia pe litoral, iar găsirea stațiunii și a plajei ideale pot face diferența dintre o vacanță plăcută și una plină de stres. Chiar dacă veți petrece majoritatea timpului din concediu întinși la soare sau bălăcindu-vă în apă cu cei mici, puteți adăuga și alte activități sau vizite prin apropiere.

Dacă vreți să găsiți plaja ideală pentru o vacanță la mare, iată câteva idei:

  • Plaja sălbatică de la Perișor – La confluența Dunării cu Marea Neagră, își păstrează caracterul sălbatic și este în general neaglomerată.
  • Plaja Periboina – O altă plajă sălbatică aflată la confluența dintre lacul Sinoe și mare și este la doar 30 de kilometri depărtare de Constanța.
  • Plaja Tuzla – Situată în apropiere de Eforie Sud, poate fi destinația ideală pentru o vacanță confortabilă și liniștită.
  • Plajele Corbu și Vadu – Chiar dacă nu oferă la fel de multe facilități și se ajunge mai greu la ele, aceste plaje își mențin autenticitatea și sunt ferite de majoritatea turiștilor.

Iar, dacă vreți să știți ce să vizitați în perioada concediului pe litoral, iată câteva idei:

  • Portul turistic Mangalia – Portul din Mangalia este cel mai modern port pentru nave turistice de mici dimensiuni din România. Aici veți găsi restaurante și terase cu preparate specifice zonei, dar și faimosul far genovez, construit în 1860.
  • Orașul Sulina – Deja ați aflat de la noi despre câteva atracții din Sulina și împrejurimi. Dacă intenționați să vizitați și o părticică remarcabilă din Deltă în concediul de la mare, Sulina este varianta ideală și merită adăugat pe itinerarul familiei.
  • Sistemul lagunar Razim-Sinoe – Această lagună protejată formată din mai multe lacuri adăpostește și satul Sarichioi, unde se află cea mai mare comunitate de ruși lipoveni, cei ce țin în viață tradiții și dansuri unice în țară, care așteaptă să fie descoperite de turiști.
  • Pădurea Hagieni – Această rezervație naturală este alcătuită din 100 de hectare de natură neatinsă, fiind ideală pentru o plimbare cu familia, atunci când soarele este prea puternic pentru a sta pe plajă. Veți putea admira împreună cu copiii animalele sălbatice din zonă, dar aveți grijă, tot aici se găsesc trei dintre cele mai veninoase specii de șerpi din țară.
  • Cetatea elenistică Albești – Una dintre puținele fortificații permanente realizate de coloniștii greci din antichitate, merită o vizită din partea pasionaților de istorie antică, indiferent de vârstă.

Vacanța la mare este, cu siguranță, preferata copiilor. Totuși, prea mult timp petrecut în soare sau în apă ori anumite alimente de consum le pot cauza acestora diferite probleme medicale, de la o insolație ușoară, la o indigestie care periclitează întregul sejur. Dacă vreți să știți cum să acționați în orice moment, indiferent de natura problemei, puteți folosi Chat-ul medical ÎntreabăMedic inclus gratuit în polița Asigurării pentru călătorii în România. Astfel, veți putea cere sfatul unor medici licențiați, iar în cazul unei urgențe medicale, veți fi ghidați spre o unitate medicală potrivită. Costurile consultației și ale medicamentelor, în schimb, sunt decontate direct sau rambursate (în funcție de unitatea medicală), prin intermediul asigurării.

13. Băile Felix și locuri de vizitat cu copiii în Oradea

Dacă vreți să vă bucurați de activități acvatice, dar nu plănuiți să ajungeți pe litoral, băile termale și atracțiile turistice de la Băile Felix sunt cea mai bună variantă, fiind potrivite și ca destinații de vacanță cu copiii în România. În plus, veți fi îndeajuns de aproape de Oradea pentru a mai adăuga câteva activități și vizite inedite pe listă.

Cele mai recomandate obiective turistice de la Băile Felix și Oradea:

  • Ștrandul Apollo-Felix – Deschis pe tot parcursul anului, Ștrandul Apollo-Felix este cel mai modern complex acvatic din vestul României, oferind 10 bazine variate, inclusiv o piscină cu valuri, apă termală și tobogane, fiind potrivit pentru toți membrii familiei.
  • Lotus Therm și Felixarium – Cu 14 piscine interioare și exterioare cu apă termală, cascade, jacuzzi și tobogane, Lotus Therm este o destinație ideală. Dar, Felixarium, atracția principală pentru copii, oferă și peșteri cu izvoare termale, cascade și spații de joacă, deci o experiență de neuitat pentru cei mici.
  • Aqua Park Felix – Aqua Park Felix vă oferă acces la apele termale renumite de la Băile Felix într-un cadru modern, deschis tot anul. Complexul dispune de piscine interioare și exterioare, zone de joacă pentru copii, tobogane colorate și spectacole.
  • Grădina Zoologică din Oradea – Le va oferi copiilor ocazia de a vedea atât animale locale, cât și specii din cele mai exotice. Este un loc minunat pentru a petrece o după-amiază de calitate în familie.
  • Lacul cu Nuferi – Un colț de natură liniștit unde puteți admira nuferi și broaște țestoase. Îi va încânta pe copii, oferindu-le o clipă de răgaz părinților.
  • Centrul Oradiei – Explorați centrul istoric al Oradiei, unde puteți admira clădiri vechi construite în stilurile Art Nouveau și secesionist, unice în România. În plus, numeroasele terase și restaurante creează oportunitatea excelentă de a combina descoperirea culturii cu momente relaxante petrecute în familie.

Sfaturi pentru a te bucura de o vacanță cu copiii în România

Probabil că ați găsit deja câteva destinații de vacanță cu copiii în România și v-ați făcut un itinerar pentru vizite și activități atât pentru părinți, cât și pentru cei mici. Totuși, va trebui să vă ocupați de câteva detalii ale sejurului pentru a garanta că vă puteți dedica relaxării pe toată perioada concediului.

Acestea sunt principalele sfaturi pentru a vă asigura că veți avea o vacanță inegalabilă:

1. Găsiți o cazare confortabilă și apropiată de obiectivele turistice

Odată ce știți unde vă veți petrece momentele de neuitat în familie, veți putea începe să căutați cazare. Aici va trebui să echilibrați diferite considerente, inclusiv confortul oferit, locația relativă față de ce veți vizita, facilitățile și serviciile oferite și nu în ultimul rând bugetul alocat.

Dacă încercați să reduceți costurile acestui sejur cât mai mult, veți fi tentați să optați pentru cea mai ieftină variantă disponibilă. Totuși, o astfel de abordare poate genera diferite disconforturi sau probleme, mai ales dacă veți călători cu cei mici. De la distanțe prea lungi de parcurs pe jos, la lipsa apei calde sau a aerului condiționat vor rezulta, în cele din urmă, la creșterea costurilor neașteptate.

În plus, Dacă relaxarea și lipsa de griji sunt prioritare, varianta all inclusive va răspunde cel mai bine așteptărilor, pe când o cabană în mijlocul naturii sau pe plajă vor fi de preferat dacă vă așteptați la o experiență pitorească. Nu uitați, totuși, să vă gândiți la confortul și bunăstarea celor mici – ideal va fi să îi includeți și pe ei în procesul de alegere.

În cele din urmă, nu uitați că majoritatea destinațiilor de vacanță cu copiii în România pe care le-am prezentat vin cu propriile soluții de cazare, care sunt deseori nu doar mai apropiate decât cele independente, dar vin și cu prețuri avantajoase.

2. Stabiliți cum veți călători până la destinația aleasă

Acum știți unde veți merge și unde vă veți caza. Rămâne să stabiliți și cum veți ajunge acolo: cu mașina personală, cu trenul sau, de ce nu, cu avionul.

Decizia va trebui să includă multiple considerente, spre exemplu, câte bagaje vreți să luați în vacanță, greutatea acestora, dar și dacă cei mici au răbdarea necesară pentru un drum mai lung și mai incomod cu trenul. În mod similar, dacă aveți copii foarte mici, căldura dintr-un tren și lipsa facilităților necesare se pot dovedi descurajante. Luați toate aceste elemente în considerare și puneți în balanță cu prețul estimativ al carburantului necesar pentru o călătorie cu mașina personală. Mai există o grijă pe care o vor avea șoferii în orice sejur – parcarea. Asigurați-vă că locul de cazare oferă locuri de parcare pentru vizitatori.

3. Faceți un buget pentru cumpărături și mâncare

Acum că ați rezolvat cu grijile și costurile mari, va trebui să faceți un buget dedicat sejurului, de care să vă țineți. Dacă nu aveți un plan de cheltuieli pus la punct, s-ar putea să fiți luați pe nepregătite, la finalul sejurului.

Dedicați un buget realist atât pentru mesele zilnice, cât și pentru costurile biletelor de intrare pentru atracții turistice sau pentru activitățile alese. Aici merită să căutați prețurile pe internet. De cele mai multe ori, obiectivele turistice vor oferi pachete de grup sau de familie la un preț avantajos, pe care le puteți cumpăra din timp, pentru a fi siguri că veți putea intra la timp.

Interesați-vă și dacă hotelul sau pensiunea aleasă includ micul dejun sau prânzul în oferta lor pentru vizitatori. Astfel, nu numai că veți reduce costurile pe mâncare, având mai mulți bani pentru suveniruri și alte cheltuieli, dar veți avea și mai mult timp pentru relaxare, nefiind nevoiți să căutați zilnic un restaurant în prima parte a zilei.

4. Puneți la punct bagajele celor mici

Ați planificat sejurul și știți câți bani să luați la voi. Rămâne să vă faceți bagajele și să vă pregătiți de plecarea mult așteptată. Va trebui să vă asigurați, totuși, că nu uitați niciun articol esențial pentru cei mici.

Fie că vorbim de haine de schimb, costume de baie, prosoape sau crema de plajă, includeți în bagaj toate articolele potrivite pentru tipul de vacanță aleasă. Adăugați schimburi multiple, pentru a vă asigura că nu sunteți niciodată surprinși fără haine curate.

În plus, chiar dacă ați selectat numeroase activități incitante, copiii vor ajunge în cele din urmă să se plictisească, fie pe perioada drumului, fie în momentele în care doriți să luați o pauză și să vă relaxați la o terasă. Ca atare, includeți printre bagaje și jucării, cărți, jocuri și alte posibile articole cu care copiii voștri se pot distra în astfel de momente. Pentru după-amiezile sau serile mai lente, puteți folosi jocuri de societate sau alte activități în comun pentru a vă petrece momentele valoroase cu cei mici în cel mai plăcut mod.

5. Pregătiți-vă pentru orice situație neașteptată

Cu toate pregătirile din lume, tot pot să apară situații neașteptate, de la o accidentare ușoară, la o alergie sau indigestie. Pentru a trece cât mai repede și ușor peste aceste momente, fără a întâmpina cheltuieli neprevăzute, este recomandat să plecați la drum asigurați. Chiar dacă ați decis să vă petreceți sejurul în țară, o asigurare de călătorie rămâne modul principal în care vă puteți asigura de liniștea și confortul pe care vi le doriți de la o vacanță.

 .

Dacă veți avea nevoie de sfatul rapid al unui medic, serviciul de Chat medical ÎntreabăMedic, inclus gratuit în polița de bază, va fi modul principal în care veți putea intra în contact cu doctori licențiați la orice oră și pentru orice problemă.

Dacă se va ajunge la o urgență medicală, veți fi ghidați spre un profesionist, iar costurile consultului și ale medicamentelor vor fi decontate direct, dacă apelați la clinici partenere sau rambursate, în cazul spitalelor de stat sau al unităților medicale nepartenere.

În plus, veți putea opta și pentru alte clauze de asigurare, în funcție de nevoile familiei voastre – de la asigurări pentru anularea, întreruperea sau extinderea vacanței, care vor acoperi costuri adiționale sau chiar investiția în vacanța anulată, până la asistența rutieră, recomandată dacă plecați la drum cu mașina proprie, și la asigurările suplimentare pentru sporturile pe care urmează să le practicați.

Niciun eveniment neprevăzut nu ar trebui să vă întrerupă relaxarea și momentele neprețuite cu familia și copiii!

Intrați în contact cu un consultant Groupama pentru a găsit asigurarea cea mai potrivită pentru sejurul familiei voastre!